Cellulit masszázs

A kézi cellulit masszázs a problémás területeken fellépő narancsbőr ellensége, ami szinte (95% !) minden nő életének megkeserítője, ugyanis a bőrnek ez a fajta elváltozása független az életkortól, 15-16 éves korban ugyanúgy felütheti a fejét, mint 60 felett, és nem feltétlenül szükséges hozzá felszedni kilókat, a vékony testalkatú hölgyek is rettegnek sokszor a nyári időszaktól, amikor a hosszú nadrág már indokolatlan! A narancsbőr legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, amelynek köszönhetően a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, lassítva a visszaszívódást és elszállítást. Legnagyobb ellensége a mozgás, de hatékonyabbá lehet tenni a cellulit masszázzsal, ami már az első alkalommal is látványos eredményt biztosít! A bőr ugyanis feszesebbé válik, és rugalmasabbá, így a felülete is simább lesz! A masszázsnak ez a fajtája az erősebb masszázsok közé tartozik, így az első 1-2 alkalommal elképzelhető, hogy nem éppen a relaxálás jut eszedbe, de fájni egyáltalán nem fáj, inkább egy kiadós edzés utáni izomlázhoz lehet hasonlítani az élményt, mivel összességében az is történik a testedben. De ugyanúgy, mint a sportnál, csak az elején nehéz, utána megszokja a szervezet a terhelést és azon kaphatod magad, hogy visszajött az önbizalmad és teljes lelki nyugalommal húzod fel a miniszoknyát és a bikinit!

Érdemes odafigyelni, hogy terhességnél ez a kezelés kizárt! Amennyiben láz, belső gyulladás vagy egyéb komoly megbetegedés áll fent, akkor a masszázst szintén nem lehet alkalmazni. Erős menstruáció esetén az első 2-3 napnál nem ajánlatos a cellulit kezelés, mivel vérbőséget okozhat

Sok esetben a mozgásszegény életmód, az egész napos folyamatos ülő vagy álló munkakörök, a túlsúly, az egészségtelen táplálkozás vagy genetikai adottságok miatt a kor előre haladtával a nyirokmozgás lelassulhat, és a nyirokkeringés rendszerének leépülése irányába tolódnak el. A nők esetében megjelenik a cellulit, elsősorban a csípő, fenék, combok területén. A probléma fokozódik, ha az életmód változatlan marad, a narancsbőr pedig tovább halmozódik.

A cellulit masszázs tökéletes fogyókúrához, cellulit problémák kezelésére, tisztító-, méregtelenítő kúrákhoz. Hatása: a nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet masszírozásával aktiváljuk. Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására. Elvezeti a nyirok folyadékot. Csökkenti a szöveti ödémákat. Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés. Élénkül a nyirokrendszer működése és a vérkeringés. Aktiválja az immunrendszert és a sejt- anyagcsere folyamatokat. Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba. Már egy alkalom után is látványosan csökkenek a cellulit bőregyenlőtlenségek, javul a közérzet.

A CELLULIT STÁDIUMAI

0. stádium: álló és fekvő testhelyzetben a comb és a fenék sima, feszes. Ez az állapot csak karcsú nőknél és sportolóknál figyelhető meg.

1. stádium: A bőrfelszín álló testhelyzetben sima, de a bőrt összecsípve, vagy széthúzva már látható a matracjelenség. (1. és 5. ábra)

2. stádium: A bőr fekve még sima, de állva látható rajta a "matracjelenség". Súlyfelesleggel küszködő nőknél tapasztaljuk.

3. stádium: A cellulit állva és fekve is látható. Elhízás esetén és a bőr előrehaladott öregedésekor fordul elő. A különböző kozmetikai kezelések általában egy stádiumot tudnak javítani a bőr állapotán.