Herbalabdacs masszázs

A forró herbál masszázs az egyik legérdekesebb tradicionális thai masszázs. A gyógynövény batyus kezelés nyugtatja az idegeket, és harmonizálja a test eneriáit, ami szükséges a jó közérzethez és az egészség megóvásához. Ízületi és reumás panaszokra is javallott. Természetes gyógyfüveket tartalmaz, így kozmetikai hatása is van. Thaiföldön a nők nagy része előszeretettel alkalmazza pl. szülés után, vagy diétázás után. Antibakteriális és gombaölő hatása is ismert.

A masszázs nagyon hatékony olyan izomfájásokra, amelyek a túlzott fizikai megerőltetés során lépnek fel, enyhíti az izom és ízületi gyulladást, levezeti a fáradtságot.

A labdákat gőzben párolják használat előtt, így a gyógynövények könnyedén és hatékonyan tudják kifejteni a hatásukat. A meleg labdákat a bőrre helyezve a bőr pórusi pórusai megnyílnak, így gyorsan fejtik ki jótékony hatásukat a problémás területeken, kötött izmokon vagy például hátfájás esetén. A masszázsok hatása nem csak jótékony, de lazító és stresszoldó hatásuk is sokszorozódhat nem beszélve a gyógynövények illatáról. A labdacsból kiáradó pára beszívódik a bőrbe, valamint a páciens be is lélegzi a kellemes aromát, mely a tüdőre és a légutakra is jótékony hatást fejt ki. Elősegíti a méreganyagok távozását a testből, az energia pályákon való alkalmazása is rendkívül hatékony.

A herbál masszázs hatásai:

  • A gőz melegével és a gyógynövények, fűszerek hatásával serkenti a vérkeringést, működésbe hozza a merev ízületeket, csökkenti az izomfájdalmakat és a fáradtságot.
  • Enyhíti a depressziót, szédülést és álmatlanságot, elősegíti az étvágyat, csökkenti az ízületi merevséget, duzzanatokat, csökkenti a hátfájást, méregtelenít, serkenti a nyirokrendszer működését.

A herbál masszázs célja:

  • Serkenti a test öngyógyító folyamatait és jó közérzetet biztosít.
  • A kezelés révén testünk ismét energikussá és rugalmassá válik, a masszázst követő jó közérzet pedig egyedülálló.
  • A herbál masszázs technikáját tekintve a kezelés gőzölt gyógynövényes labdacsokkal történő masszírozásból áll, amely varázslatosan kellemes ellazulást biztosít a vendég számára, egyrészt az illatanyagok, másrészt pedig az izmokra való jótékony hatásuk miatt.